Wat doen we

Bloesemregressietherapie

Zo’n 60 jaar geleden ontdekte dr. Edward Bach de genezende kracht van verschillende bloesems. Hij ontwikkelde bloesemremedies die het evenwicht tussen lichaam en geest herstellen. Bach was van mening dat men niet alleen de gevolgen van een ziekte moest aanpakken - zoals de reguliere zorg dit doet -  maar ook de oorzaak ervan. Naast deze goed werkende Bachbloesemremedies zijn er inmiddels ook Australische, Californische, Tibetaanse en andere (ook  zelfontwikkelde) bloesemremedies. 

Emoties en blokkades

Een leven zit vol emotie. Emotionele gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn, worden opgestapeld in een denkbeeldige rugzak. De rugzak heeft elf lagen, waarbij de bovenste laag het heden betreft. De emoties in de rugzak zorgen voor blokkades, waardoor het lichaam niet meer goed kan functioneren en je klachten krijgt. Deze kunnen zowel van fysieke als psychische aard zijn. 

Bloesemregressietherapie

Mijn ervaring heeft me geleerd dat het behandelen van alleen de bovenste laag ontoereikend is. Er kwamen nieuwe klachten of de oude klachten kwamen in de loop der tijd terug. Ik heb daarom de bloesemregressietherapie ontwikkeld waarmee ik laag voor laag kan testen en behandelen. De blokkades in de elf lagen worden stuk voor stuk geneutraliseerd, zodat er weer ruimte is voor positieve energie. Deze therapie heft de blokkades op en zorgt ervoor dat u weer zichzelf kunt zijn. Als uw rugzak leeg is, komt u weer bij uw basis en zijn lichaam en geest weer in evenwicht. De bloesemregressietherapie is geen gedragstherapie, het verandert niets aan uw basis. 

Voor wie

Iedereen kan deze therapie volgen. De therapie is bedoeld om van uw klachten af te komen, maar u kunt het ook zien als ‘onderhoud’ van het contact met uw basis. Afhankelijk van de lichamelijke klachten raad ik soms een combinatie met lichaamsgerichte therapie, zoals haptonomie of shiatsu, aan. Bloesemregressietherapie kan zonder problemen naast reguliere medicijnen worden ingezet. 

De therapie 

U komt één keer per maand op consult. Tijdens dit consult test ik de blokkades uit de bovenste laag van uw rugzak, u hoeft dus niets te vertellen. Afhankelijk van de blokkades ontvangt u (verschillende) bloesemremedies in combinatie met homeopathie. Doorgaans voelt u zich de eerste drie weken na het consult goed. In de vierde week komt de volgende laag aan de oppervlakte en kunt u emotioneler zijn. Dit duurt doorgaans een paar dagen en is dan weer minder merkbaar. De gemoedstoestand kan soms wat schommelen. Gedurende de elf consulten gaat u terug in de tijd en wordt u als het ware lichter. U verandert subtiel en gaat stralen.